slideshow04

Одржана 42. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 42. по реду заседање Општинског већа општине Прибој. Седница заказана за 10 часова, одржана је у кабинету председника Општине, а на дневном реду укључујући и текућа питања било је 12 тачака.

Поводом прве тачке дневног реда данашњег заседања, утврђивања Предлога Одлуке о оснивању Дома здравља Прибој, председник Општине Лазар Рвовић, рекао је да се ради о законској обавези локалне самоуправе. Поступак оснивања Дома здравља предвиђен је Законом о здравственој заштити, у коме је предочено да домове здравља оснивају општине, односно градови, па ће се у складу са тим данас донета Одлука којом се ова организациона јединица издваја из Здравственог центра Ужице, наћи на следећем скупштинском заседању. Подсећања ради, садашњи органи Дома здравља именовани су на седници Скупштине одржаној 19.07.2012. а новом Одлуком коју Општинско веће прослеђује Скупштини општине на усвајање нису предвиђена нова персонална решења. Рок за доношење Статута Дома здравља је 60 дана од ступања на снагу ове Одлуке.

На основу претходно расписаног Конкурса, данас је утврђена Прелиминарна ранг листа о додели стипендија за талентоване студенте. На Конкурс се пријавило укупно 17 кандидата, а поводом рангирања истих, начелник Општинске управе, Миомир Чавић истакао је да су се строго поштовали услови Конкурса као и критеријуми у одлучивању. Након утврђивања евиденционе листе пријављених кандидата, установљено је да троје од 17 кандидата испуњава услове за добијање стипендије за талентоване студенте. Прелиминарна ранг листа биће објављена у току сутрашњег дана на званичном сајту општине Прибој.

На данашњем заседању разматрани су и Извештаји о раду са завршним рачунима јавних предузећа и установа, чији је оснивач општина Прибој. Извештаји о раду Фонда за развој општине Прибој, Центра за социјални рад Прибој, Туристичке организације Прибој, ЈКП "Услуга", Градске библиотеке Прибој, Дома културе "Пиво Караматијевић", Завичајног музеја Прибој и Дирекције за изградњу Прибоја за 2013. годину, усвојени су и прослеђени Скупштини општине на усвајање. Извештаји о раду и финансијском пословању усвојени су уз похвале чланова Већа, имајући у виду целовитост и транспарентност којe су приказали у свом досадашњем раду. Такође је размотрен и прослеђен СО на усвајање Извештај о пословању Регионалне санитарне депоније "Бањица" за 2013. годину са завршним рачуном.

Данас је и донета Одлука по захтеву "Агрономског центра" Прибој за обезбеђивање средстава из Буџета општине Прибој за реализацију пројекта "Деца имају право да се хране здраво". Захтев је прихваћен уз позитивну оцену досадашњег рада "Агрономског центра" и пројеката које је реализовао, а исти су увек били видљиви, добро реализовани и корисни грађанима Прибоја.

У оквиру текућих питања, због великог броја пристиглих захтева угоститељских објеката за постављање летњих башти, Општинско веће је одлучило да у 2014. години неће давати сагласности за постављање нових. Сагласност је дата за постављање летњих башти које су биле постављене у претходној 2013. години, на основу добијених сагласности за 2013. годину, а чији су власници заинтересовани за даљи рад.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

opstinsko vece mart 2014