slideshow04

Прибој добија још једну топлану на биомасу

Након изградње прве котларнице на биомасу у Старом Прибоју, која сада греје јавне објекте ОШ "Бранко Радичевић", дечји вртић "Невен", Дом културе и зграду Општинске управе, расписана је јавна набавка за извођача радова за изградњу још једног котловског постројења на биомасу, капацитета 1800 kW, које ће грејати јавне објекте у новом делу града.

Ради се о топлани која ће грејати основне школе "Вук Караџић" и "Десанка Максимовић", Машинско-електротехничку школу и Гимназију, као и Дечији диспанзер. Као гориво, котларница ће користити дрвну сечку, претежно од јеле и смрче, што ће довести до одређених уштеда, имајући у виду да је сечка повољнији енергент и од пелета и мазута, а ново постројење ће обезбедити сигурне грејне сезоне у објектима у којима бораве деца.

Процењена вредност инвестиције је 90.000.000,00 дин без ПДВ-а, а средства за извођење радова обезбеђена су захваљујући Програм обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини у области образовања, здравства и социјалне заштите, који је донела Влада Републике Србије, а по коме је локална самоуправа конкурисала код Канцеларије за јавна улагања.

kotlarnica na biomasu naselje