slideshow04

Obaveštenje: Odeljenje za urbanizam, građevinske komunalno-stambene i imovinsko-pravne poslove

Opštinska  uprava Priboj, odeljenje za urbanizam,građevinarstvo, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove dana 06.08.2014. godine, objavljuje Obavešteše o donetom rešenju kojim se odbija zatev za davanje saglasnosti na studiju o proceni projekta na životnu sredinu.

Na zahtev nosioca projekta „NIS“a.d. Novi Sad, ulica Narodnog fronta broj 12, Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Priboj, donelo je rešenje o3 broj 501-14/14 kojim se odbija zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja projekta rekonstrukcije postojećeg objekta benzinske pumpe kao i ugradnja jednog novog rezervoara za TNG zapremine 30 m3, na kat.parceli broj 1817 KO Priboj, ulica 29. Oktobra broj 47, opština Priboj.
U sprovedenom postupku procene uticaja na životnu sredinu utvrđeno je da Nosilac projekta nije uskladio studiju sa uslovima JKP “Usluga“ Priboj broj 722 od 15.04.2014. godine tako da je tehnička komisija sačinila izveštaj i predložila nadležnom organu da se odbije zahtev za davanje saglasnosti na studiju.
Donetim rešenjem utvrđeno je da se nosiocu projekta ne može izdati građevinska dozvola za rekonstrukciju postojećeg objekta benzinske pumpe kao i ugradnja jednog novog rezervoara za TNG zapremine 30 m3, na kat.parceli broj 1817 KO Priboj, ulica 29. Oktobra broj 47, opština Priboj bez sprovedenog postupka procene uticaja na životnu sredinu i dobijene saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta.
Rešenje o odbijanju zahteva za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu je konačno u upravnom postupku.
Predstavnici zainteresovane javnosti mogu pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe nadležnom Upravnom sudu u roku od 30 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja.
Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 25. i 29.stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“ broj 135/04 i 36/09).

Obaveštenje možete pogledati ovde.