slideshow04

Vesti

Slobodna zona Priboj dobila četvrtog investitora

Slobodna zona Priboj dobila je juče i četvrtog investitora. U pitanju je renomirana holandska kompanija Vudi Vorld (WOODY WORLD), koja će zahvaljujući ugovoru o zakupu 3.000 kvadrata proizvodnog prostora u braunfild delu Slobodne zone, u budućnosti proizvoditi i na tržište zapadne Evrope izvoziti ekskluzivne rekreativno montažne kuće. Za poslovanje u Slobodnoj zoni, holandski investitor odlučio se zbog povoljnih uslova poslovanja, koje je za investitore, koji će otvoriti nova radna mesta, napravila lokalna samouprava.

Potpisivanju ugovora Slobodne zone Priboj i Industrijskih parkova sa novim holandskim investitorom, u ime lokalne samouprave, prisustvovao je pomoćnik predsednika Opštine za lokalni i ekonomski razvoj, Jasmin Hodžić, koji je tom prilikom iskazao zadovoljstvo zbog dolaska kompanije, koja će u početnoj fazi zapošljavati 40ak radnika, sa tendencijom rasta. Kako je istakao, kroz proces uvezivanja manjih porodičnih firmi iz Priboja, koje će raditi kao kooperanti, doći će i do pozitivnih ekonomskih efekata.

Jedan od tri suvlasnika i direktor ove firme, Pribojac, Bernard Kordić, jedan je od glavnih inicijatora ove investicije, za koju je imao nesebičnu podršku lokalne samouprave, predsednika Opštine, njegovog pomoćnika za lokalni i ekonomski razvoj, narodnog poslanika iz Priboja, rukovodstva Slobodne zone i Kabineta predsednika Vlade.

Kompanija Vudi Vorld ima višegodišnju tradiciju proizvodnje modularnih rekreacionih montažnih kuća i do sada je svoje proizvodne kapacitete imala u dve države, u Holandiji i Hrvatskoj. Prema najavama kompanije, završetak adaptacije poslovnog prostora u Slobodnoj zoni Priboj očekuje se u prvoj polovini godine, dok je početak proizvodnog procesa planiran za jun 2017. godine. Druga faza proizvodnje koja je planirana za 2018. godinu, uključiće u proizvodni proces i proizvodnju nameštaja i kompletnog mobilijara za enterijer i eksterijer modularnih rekreativnih montažnih kuća.

Dobra koordinacija i dodatno angažovanje svih republičkih i lokalnih struktura na popunjavanju kapaciteta u Slobodnoj zoni, rezultirali su dolaskom tri nova investitora u protekla tri meseca u Priboj. Predstavnici Opštine su istakli veliki značaj ovih procesa i očekuju pozitivne ekonomske efekte za građane Priboja već u prvoj polovini sledeće godine, kada sve četiri firme u Zoni otpočnu proizvodnju.

cetvrti-investitor-u-slobodnoj-zoni