banner-simboli i dan opstine

Vesti

Održana 25. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 25. po redu zasedanje Opštinskog veća oštine Priboj, na kome su razmatrani Predlog zaključka o nagrađivanju učenika koji polaze u prvi razred osnovne škole školske 2017./2018. godine i Izveštaj o radu inspekcija Opštinske uprave Priboj za period 01.01.-01.08.2017. godine. Većem je predsedavao predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

U okviru prve tačke dnevnog reda utvrđeno je, kao i prethodnih godina, da lokalna samouprava i ove godine nagradi đake prvake sa po 5.000 dinara, i to ukupno 151 đaka prvaka sa teritorije opštine Priboj. Novac je simboličan podsticaj đacima u savladavanju znanja i njihovom prvom susretu sa školom, za šta svaki roditelj treba za početak da izdvoji znatna novčana sredstva.

Danas je utvrđen i Izveštaj o radu inspekcija Opštinske uprave Priboj za period 01.01.-01.08.2017. godine. Svoje izveštaje podneli su inspektori za zaštitu životne sredine, saobraćajni inspektor, građevinski inspektor i komunalna inspekcija. Članovi Opštinskog veća bili su jednoglasni u oceni da inspekcijske službe od sada češće podnose izveštaje, kao i da rad ovih službi bude efikasniji. Do ovakve ocene, uprkos nezavisnom radu inspekcijskih službi, došlo se na osnovu velikog broja pritužbi građana, koje se najčešće odnose na zauzimanje javnih površina (trotoara), buku i divlji prevoz. Dat je i predlog da se redovno na opštinskom sajtu objavljuju rezultati merenja vezanih za zaštitu životne sredine.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj