slideshow04

Vesti

Priboj dobija još jednu toplanu na biomasu

Nakon izgradnje prve kotlarnice na biomasu u Starom Priboju, koja sada greje javne objekte OŠ "Branko Radičević", dečji vrtić "Neven", Dom kulture i zgradu Opštinske uprave, raspisana je javna nabavka za izvođača radova za izgradnju još jednog kotlovskog postrojenja na biomasu, kapaciteta 1800 kW, koje će grejati javne objekte u novom delu grada.

Radi se o toplani koja će grejati osnovne škole "Vuk Karadžić" i "Desanka Maksimović", Mašinsko-elektrotehničku školu i Gimnaziju, kao i Dečiji dispanzer. Kao gorivo, kotlarnica će koristiti drvnu sečku, pretežno od jele i smrče, što će dovesti do određenih ušteda, imajući u vidu da je sečka povoljniji energent i od peleta i mazuta, a novo postrojenje će obezbediti sigurne grejne sezone u objektima u kojima borave deca.

Procenjena vrednost investicije je 90.000.000,00 din bez PDV-a, a sredstva za izvođenje radova obezbeđena su zahvaljujući Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, koji je donela Vlada Republike Srbije, a po kome je lokalna samouprava konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja.

kotlarnica na biomasu naselje