slideshow04

Vesti

Opština Priboj podelila još 60 besplatnih autosedišta za decu

Opština Priboj kroz Savet za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, danas je podelila još 60 besplatnih dečjih autosedišta. Ovo je druga po redu podela zaštitnih autosistema u vozilu za decu, a do sada je ukupno podeljeno 120, od čega je Opština finansirala nabavku 100, a Agencija za bezbednost saobraćaja 20.

Svi roditelji koji su se javili po drugom javnom pozivu, a ispunjavali su većinu opštih uslova, danas su prošli teorijsku obuku, kao i praktičnu obuku o postavljanju autosedišta u vozilu. Predavanje i edukaciju danas su održale Marijana Jovanović i Marina Spasić iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja. One su konstatovale da je Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, jedan od retkih u Srbiji koji vrši nabavku zaštitinih sistema za decu u ovim količinama i koji ulaže u edukaciju učesnika u saobraćaju.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj planira i u sledećoj godini edukaciju, nabavku i raspodelu autosedišta namenjenih novorođenoj deci.

podela sedista 2 2018