slideshow04

Vesti

U Priboju održan Evropski kup u raftingu

U Priboju je tokom 12,13. i 14.aprila održan Evropski kup u raftingu. Takmičenje u klasi R4 na Evropskom kupu raftinga u Priboju, istovremeno se održalo kada i državno prvenstvo kao i master prvenstvo, sve u okviru memorijala Aleksi Kojadinoviću.

Ove godine osim Pribojaca i ekipa iz Srbije, učestvovale su i ekipe iz Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovogodišnji spektakl na Limu finansijski su pomogli Opština Priboj i Sportski savez, a kako ističe predsednik Rafting asocijacije Srbije, Dejan Puzović, ovakva slika iz Priboja, bila je za ponos.

"Rafting asocijacija Srbije je naša krovna institucija i ona je bila pokretač svega ovoga, uz veliku pomoć Opštine Priboj i Sportskog saveza. Stvarno smo napravili jedan spektakl na reci Lim, uopšte u regionu, ovaj broj ekipa na jednom rafting kupu je retkost videti i na to smo ponosni.", rekao je Puzović.

Rafting kao ekstreman sport zahteva dosta priprema sa kojima mora da se počne na vreme. Većina učesnika među kojima su i oni koji su bili prvi put na ovom kupu, kažu da je važan rezultat koji se postigne, ali druženje se stavlja svakako u prvi plan.

Foto: RINA

rafting kup priboj 2019