slideshow04

Vesti

Konkurs za dodelu subvencionisanih (bespovratnih) sredstava za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2020. godini na teritoriji opštine Priboj

Na osnovu člana 12. Zakona o zadrugama ("Sl. glasnik RS", br. 112/15), člana 61. Statuta opštine Priboj (“Službeni list opštine Priboj” br.1/19), Odluke o budžetu opštine Priboj (“Službeni list opštine Priboj” br.6/19), predsednik opštine Priboj raspisuje Konkurs za dodelu subvencionisanih (bespovratnih) sredstava za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2020. godini na teritoriji opštine Priboj.

Subjekti koji mogu biti podnosioci prijave na konkurs:

Zemljoradničke i poljoprivredne zadruge koje su stekle svojstvo pravnog lica upisom u registar koji vodi organ nadležan za poslove registracije privrednih subjeata (Agencija za privredne registre) u 2019. godini i 2020.godini( u daljem tekstu: novoformirane zadruge);

Cilj Konkursa
Cilj Konkursa je sistemsko unapređenje poslovanja zadruga, kao i kvaliteta života u ruralnim sredinama kroz ravnomerniju raspodelu dohotka i povećanje ekonomskih mogućnosti u sklopu ravnomernog regionalnog razvoja.
Realizacijom Konkursa se unapređuje zadružni sistem i povećava konkurentnost, ali se obuhvata i aspekt društvenih i socijalnih promena u kojima su zadruge značajan akter.
Razvoj proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta zadruga je preduslov da se one ravnopravno uključe u tržište finalnih prehrambenih proizvoda.

Ceo tekst konkursa možete preuzeti ovde.