slideshow04

Vesti

Batkovići prvaci Srbije

Ekipa pribojskog sela Batkovići, iz mesne zajednice Sastavci, pobednik je finala Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, koje je od 25 - 28.septembra 2020.godine održano u Vrnjačkoj Banji.

Sportisti Batkovića su u konkurenciji predstavnika 10 gradova i opština Srbije, koji su na državno prvenstvo stigli kroz kvalifikacije u svojim lokalnim zajednicama, nadmetali se u 10 tradicionalnih nekada seoskih disciplina, osvojili prvo mesto i kao nagradu dobili višenamenski sportski teren sa tartan podlogom. Drugo mesto pripalo je selu Kamenovo iz opštine Petrovac na Mlavi, a treće Brankovini iz grada Valjeva.

seoske igre vrnjacka banja 2020

Prethodno su kvalifikacije u opštini Priboj, gde su učešća uzele četiri ekipe, održane 21.septembra, a sportisti Batkovića, kao predstavnici naše opštine, uspeli su da na republičkom nivou, na najbolji mogući način predstave i svoje selo, ali i svoj Priboj i da viteškim nadmetanjem, iako prvi put učestvuju na Igrama, budu najbolji u sveukupnom plasmanu.

Usled epidmije korona virusa ekipe su brojale svega po 20 takmičara, pa su pojedini sportisti morali nastupati u više disciplina. Tamičenja su održana u seoskim nekada čobanskim, ali i tradicionalnim disciplinama, u kojima se dokazivala i veština i brzina, spretnost i snaga. Od navlačenja konopca, prevlačenja ruke, bacanja kamena sa ramena i skoka u dalj iz mesta, preko savladavanja prirodnih prepreka odnosno poligona, narodnog rvanja i prevlačenja štapa odnosno klipka, do malog fudbala, odbojke i šaha.

U finalu Seoskih igara Srbije proteklog vikenda u Vrnjačkoj Banji nastupile su ekipe iz Vranja, Sombora, Uba, Valjeva, Velike Plane, Kraljeva, Zaječara, Majdanpeka, Petrovca na Mlavi i Priboja.

Organizator i ovogodišnjih Seoskih igara Srbije, bio je Sportski savez Srbije, a podršku ekipi Batkovića pružili su Opština i Sportski savez Priboja.