slideshow04

Vesti

Gradska toplana po planu

Izgradnja gradske toplane na biomasu u Priboju odvija se planiranom dinamikom. Lepo vreme u decembru omogućilo je izvođenje određenih radova, čak i pre roka, pa trenutna pauza, zbog poslednjih snežnih padavina, neće mnogo ni uticati na utvrđenu dinamiku.

Tako je već urađen objekat za sezonsko skladište drvne sečke, a kod same zgrade toplane privode se kraju betonsko – armirački radovi.

"Kvalitetom i dinamikom radova zadovoljni su konsultanti nemačke KfV banke i konsultanti iz Srbije, zatim predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, kao i sami izvođači, zaključak je sa redovne mesečne video konferencije, koja je održana u utorak, 12.januara.", kaže Saša Vasilić, zamenik predsednika opštine Priboj.

Prema njegovim rečima, uporedo sa izgradnjom toplane, odvijaju se i projektne aktivnosti na zameni tolovoda i podstanica, što će se na terenu raditi po okončanju aktuelne grejne sezone.

Nova gradska toplana u Priboju biće snage 8 MW na biomasu, a imaće i dva rezervna kotla na lož ulje, ukupne snage 15 MW.

Vrednost investicije sa rekonstrukcijom toplovoda i zamenom podstanica iznosi sedam miliona evra, a radove izvodi konzorcijum Energotehnika – Južna Bačka iz Novog Sada.

Plan je da svi radovi budu gotovi do 1. oktobra, a stavljanje u funkciju nove gradske toplane u Priboju na biomasu, očekuje se od naredne grejne sezone.