slideshow04

Vesti

Poseta turskom Konzulatu u Novom Pazaru

Moguća donacija Republike Turske neophodnih uređaja i opreme za zdravstvo Priboju, bila je tema razgovora delegacije opštine Priboj sa turskim konzulom u Novom Pazaru.

Delegacija Priboja 2. decembra, na poziv generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru, boravila je u ovom konzulatu u četvrtak 2.decembra. Pored predsednika Opštine, Lazara Rvovića, pribojsku delegaciju su još činili Edina Redžović, savetnica predsednika Opštine i Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika Opštine Priboj.

I ova poseta je u kontekstu dosadašnje dobre i plodne saradnje dve zemlje, Srbije i Turske, koju su trasirali predsednici Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

U tom kontekstu, generalni konzul Republike Turske u Srbiji, sa sedištem u Novom Pazaru, Bašar Bašol, obećao je pomoć Opštini Priboj, u vidu medicinske opreme i neophodnih uređaja, pre svega aparata za laparoskopske operacije sa potrebnim instrumentarijem, čija je vrednost oko 100 hiljada evra, što će pribojskoj bolnici omogućiti uvođenje nove tehnologije a time i još savremenijeg pristupa lečenju hirurških bolesnika.

Kako je istakao predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, zgrade Bolnice i Doma zdravlja u Priboju, uskoro očekuje i potpuna rekonstrukcija, kao i značajna dogradnja novog poslovnog prostora ovih zdravstvenih ustanova.

Konačna odluka oko ove donacije očekuje se uskoro, kada je planirana i uzvratna poseta predstavnika Republike Turske opštini Priboj.