slideshow04

Vesti

Dačić u Priboju

Predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić boravio je Priboju, gde je prisustvovao tradicionalnom 28. Vidovdanskom saboru u MZ Krajčinovići, razgovarao sa čelnicima lokalne samouprave i građanima.

U društvu organizatora i domaćina, ali i predsednika opštine Priboj i predsednika SO Priboj, Lazar Rvovića i Borisa Mrdovića, aktuleni predsednik Narodne Skupštine Srbije prisustvovao je i nekim atraktivnim i pomalo zaboravljenim segmentima nekadašnjeg života na selu, od ručnog struganja daske dubećom testerom, seče trupaca ručnom testerom ili tzv. popularnom kladarom, kao i momačkom nadmetanju snage i veštine - bacanju kamena s ramena.

Predsednik republičkog parlamenta bio je u prilici da pogleda i štand domaćih proizvoda UŽ “Sačuvajmo selo”, da čuje izvornu pesmu ovog kraja, ali i da pozdravi članove rafting kluba “Eko Lim”, koji su početkom ovog meseca svoj grad Priboj i državu Srbiju predstavljali na svetskom prvenstvu u raftingu u Banja Luci.

Ivica Dačić je pozvao sve žitelje Tromeđe, odnosno Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, na mir, slogu i jedinstvo, ali je u ime države Srbije obećao još veća ulaganja u ovaj kraj.