slideshow04

Vesti

Drugi rebalans Budžeta

Opštinsko veće opštine Priboj, na 45.sednici 29.septembra, utvrdilo je predlog drugog rebalansa Budžeta opštine Priboj, koji sada iznosi 1.726.430.000,00 i u odnosu na prethodni rebalans, veći je za 156.739.000,00 ili za 9,1 odsto.

Najveće povećanje je za oblast zaštite životne sredine, gde je opredeljeno 93.400.000,00 dinara, i to u prvom redu, projekat sanacije nesanitarne deponije "Duboki potok" u Druglićima, koji finansira Republika Srbija sa 60 miliona dinara, dok će iznos od 11.400.000,00 dinara zajednički finansirati opštine korisnici - Priboj, Prijepolje i Nova Varoš.

Projekti za kanalizacionu mrežu finansiraće se sa oko 20 miliona dinara. Za organizaciju saobraćaja i izgradnju neophodne infrastrukture, povećanje iznosi 20.500.000,00 dinara, u šta je uključena i nabavka autobusa iz većinske donacije Republike.

Za održavanje puteva planirano je dodatnih 10 miliona i dva miliona dinara za besplatan prevoz putnika, kao projektovani iznos do kraja godine.

Kod Opštinske uprave, vršena je preraspodela sredstava i ukupno povećanje iznosi 8,5 miliona dinara.

Povećanje kod osnovnog obrazovanja odnosi se na rekonstrukciju fasade zgrade OŠ "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji, što je takođe projekat koji se finansira većinskim sredstvima Republike, dok povećanje za sport iznosi 6,1 milion dinara.

Kod Centra za razvoj usluga socijalne zaštite evidentirano je smanjenje, a radi se o više planiranim sredstvima za zarade zaposlenih.

Pribojski većnici utvrdili su u predlog odluke o Opštinskoj upravi,u delu koji se odnosi na Kabinet predsednika Opštine, što je samo usaglašavanje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Članovi Opštinskog veća prihvatili su i pojedine izmene u predlogu Odluke o taksi prevozu na području opštine Priboj, nakon održane javne rasprave. Suština Odluke ostala je ista, samo su neki pravni pojmovi ili izmenjeni ili razjašnjeni, a koji bliže određuju pojedine stavove ove odluke.

Konačnu reč o prethodnim predlozima odluka, kao i predlogu Odluke o taksi prevozu na području opštine Priboj, daće odbornici lokalnog parlamenta, na svom zasedanju, koje je zakazano za utorak, 4. oktobar.