slideshow04

Vesti

Nagrade talentovanim studentima

Povodom Dana opštine Priboj, 2. februara, lokalna samouprava nagradiće 18 talentovanih studenta, jednokratno sa po 130 hiljada dinara, odluka je sa 52. sednice Opštinskog veća.

Od kako je 2013. godine, Skupština opštine Priboj donela Odluku da se kao Praznik opštine obeležava 2.februar, kada se Priboj pominje prvi put u pisanim dokumentima, odnosno u bečkoj Povelji Kralja Fridriha Trećeg, 1448.godine, lokalna samouprava umesto svečane sednice i uobičajenog svečarenja, sredstva ulaže u mlade, kao budućnost ovog grada.

Tako će i ove godine novčanu nagradu dobiti 18 talentovanih pribojskih studenata, koji su ispunili uslove raspisanog konkursa. U pitanju su mladi Pribojci i Pribojske, koji studiraju na državnim fakultetima u Srbiji, od trošku dražave, koji redovno polažu ispite i imaju prosek studiranja najmanje 9,00. Nagrada se sastoji od Povelje opštine Priboj i jednokratne novčane nagrade od 130 hiljada dinara.

Prijem za nagrađene studnete upriličiće predsednik SO Priboj Boris Mrdović. Na osnovu raspisanog konkursa, prihvaćena je odluka o izboru privrednih subjekata za sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata.

Opštinsko veće donelo je odluku o raspisivanju konkursa za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Za ovu meru opredeljeno je pet miliona dinara, a suvencija iznosi 50 odsto ili maksimalno 140 hiljada dinara.

Doneta je odluka o raspisivanju i konkursa za ugradnju solarnih panela, za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkularnih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote, a za ovu meru, koja se sprovodi prvi put, država i loklana samouprava, opredelili su pola miliona dinara.

Članovi Opštisnkog veća, na svojoj 52.sednici u ovom sazivu, doneli su i odluku o usvajanju Zajedničkog akcionog plana za održivu klimu i energiju na području Zlatiborkosg okruga, a data je i saglasnost na Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u Domu kulture "Pivo Karamatijević".