slideshow04

Vesti

Uručene nagrade najboljim studentima

Lepa praksa lokalne samouprave u Priboju traje već punu deceniju. Za praznik Opštine već desetu godinu nema svečarenja i uobičajenih proslava, nema ni svečane sednice SO, već se ta sredstva preusmeravaju u najbolje ovog grada, uglavnom u mlade ljude a time i budućnost ove opštine. A najbolji ponos grada su svakako, mladi ljudi akademskog zvanja, jer se pokazalo da je znanje najbolja investicija.

Ove godine, nakon sprovedenog konkursa, nagrađeno je 18 studenata državnih fakulteta u Srbiji, sa prosekom od najmanje 9,00. Nagrada se sastoji od Povelje i jednokratnog novčanog iznosa od 130 hiljada dinara.

Prijem za talentovane studnete, u ime lokalne samouprave priredio je predsednik SO Priboj, Boris Mrdović.

"Ponos je gradu koji ima ovakvu intelektualnu i akademsku elitu. Zato mi kao lokalna samouprava izražavamo divljenje i poštovanje prema rezultatima koje postižete, jer tako i tamo gde studirate, vi svoj rodni grad promovišete na najbolji mogući način.", rekao je, obraćajući se nagrađenim studentima, prvi čovek lokalnog parlamenta Boris Mrdović.

"Opština Priboj poslednjih godina čini napore da stvori što povoljniji privredni ambijent, a time i bolji standard naših građana, pa neka to bude izazov i za vas, da se sutra, po okončanju obrazovnog ciklusa, vratite u svoj grad i date doprinos njegovom daljem razvoju.", zaključio je Mrdović.

Vredni a skromni, studenti i njihovi roditelji su zahvalni svojoj lokalnoj samoupravi na ovako lepom gestu, koji, kako su istakli podstiče na dalje obrazovanje i usavršavanje, ali i obavezuje da se sutra, nakon završenog školovanja, vrate u zavičaj i svoje stečeno znanje stave u funkciju razvoja svoga grada a time i svoje zemlje.