slideshow04

Održana 41. sednica Opštinskog veća

Danas je u kabinetu predsednika Opštine održana 41. sednica Opštinskog veća opštine Priboj, na čijem dnevnom redu uključujući i tekuća pitanja je bilo 12 tačaka.

Povodom prve tačke dnevnog reda, Predloga Odluke o raspisivanju Konkursa za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja, u uvodnoj reči, obraćajući se članovima Veća, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je podsetio da su sredstva namenjena javnom informisanju planirana Budžetom opštine Priboj za 2014. godinu, s'tim što će deo sredstava biti raspoređen i za druge vidove oglašavanja, ne samo za elektronske medije. Tim povodom, danas je doneta Odluka da se raspiše Konkurs za dodelu sredstava u oblasti javnog informisanja, koja su predviđena Budžetom opštine Priboj za 2014. godinu, za sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u lokalnim elektronskim medijima.

Danas je razmatrano i regulisanje povlašćenog prevoza na teritoriji opštine Priboj, kada su u pitanju penzioneri. Kao što je poznato, ovaj vid finansiranja prevoza penzionera je prethodno predviđen Budžetom opštine Priboj za 2014. godinu. Novom Odlukom je predviđeno da se iz sredstava planiranih Budžetom opštine Priboj za 2014. godinu, vrši subvencionisanje penzionera iznad 65 godina starosti, sa prebivalištem na teritoriji opštine Priboj. Opštinsko veće je ovlastilo predsednika opštine Priboj da sklopi Ugovor o prevozu penzionera.

Takođe, danas je razmatran i utvrđen Predlog putnih pravaca i redova vožnje u prigradskom saobraćaju i redova vožnje u gradskom saobraćaju na teritoriji opštine Priboj. Po ovoj tački dnevnog reda, sednici su prisustvovali saobraćajni inspektori Vidosav Cvijović i Milanko Ćirković. Opštinsko veće je zaključilo da je po ovoj tački dnevnog reda nužno uputiti Zahtev za dostavljanje registrovanih redova vožnje autoprevoznicima, a po preporuci resornog Ministarstva, kako bi se isti overio do okončanja postupka zaključenja Ugovora.

Danas je usvojen i Izveštaj o radu Opštinskog veća opštine Priboj za 2013. godinu, a razmatrani su i izveštaji o radu inspekcija Opštinske uprave Priboj, za decembar 2013. godine i januar 2014. godine, i to za komunalnu, saobraćajnu i inspekciju za zaštitu životne sredine. Predsednik opštine Priboj je rekao da rad inspektorskih službi uvek može biti bolji i podsetio na nezavisnost u radu.

Razmatrani su i prosleđeni Skupštini opštine na usvajanje i izveštaji o radu Ustanove za fizičku kulturu "Sportski centar" Priboj, JP "Toplana Priboj" i Štaba za vanredne situacije opštine Priboj za 2013. godinu, a takođe je usvojen i Plan rada Štaba za vanredne situacije opštine Priboj za 2014. godinu.

Zbog obimnosti dnevnog reda, utvrđivanje Preliminarne rang liste o dodeli stipendija za talentovane studente, odloženo je za naredno zasedanje koje bi trebalo da se održi u petak, 28. marta, kada će se utvrditi Konačna rang lista.

opstinsko vece mart 2014