slideshow04

Održane 36. Limske večeri dečje poezije

Finalno veče 36. po redu Limskih večeri dečje poezije, održano je u petak 21. marta u velikoj sali Doma kulture "Pivo Karamatijević". Ove godine, na konkurs je pristiglo 598 radova učenika od V do VIII razreda iz 34 grada Srbije i Crne Gore. Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jovanka Vukanović odabrao je šest finalista koji su nastupili na finalnoj večeri manifestacije.

Dve treće nagrade pripale su Tedori Kutlešić iz Čajetine, učenici 7. razreda OŠ "Dimitrije Tucović" i Emi Fejzović, učenici 7. razreda OŠ "Rifat Burdžević-Tršo" iz Novog Pazara. Drugo mesto osvojila je Hana Rastoder, 8. razred OŠ "Vuk Karadžić" iz Podgorice, dok je prva nagrada pripala učenici 8. razreda OŠ "Desanka Maksimović" iz Priboja, Anđeli Leković. Žiri je ove godine takođe nagradio i najvedriju i najmaštovitiju pesmu, pa je tako nagradu za najvedriju pesmu dobila Petra Ignjatović, učenica 6. razreda OŠ "Dragomir Marković" iz Kruševca, dok je nagrada za najmaštovitiju pesmu pripala Maši Radovanović, učenici 8. razreda OŠ "Narodni heroj Savo Ilić", iz Dobrote kod Kotora.

Na finalnoj večeri u tradicionalnom segmentu manifestacije, kao gost pesnik nastupila je dečja pesnikinja Aleksandra Lukić, iz Kruševca, dobitnica nagrade Večernjih novosti "Gordana Brajović" i međunarodnog festivala "Bulka". U muzičkom delu programa nastupila je Sara Hamzagić, učesnica mnogrobnojnih muzičkih festivala za decu, a drugog dana manifestacije finalisti i gosti su imali književni susret u OŠ "Desanka Maksimović" u Priboju.

Žiri je posebno pohvalio i Željka Simovića iz Bijelog Polja, Kseniju Marčetić iz Belog Potoka, Petra Marsenića iz Beograda, Marka Perunovića iz Podgorice, Mariju Đorđević iz Zemuna, Desimira Medojevića sa Žabljaka, Danicu Gazdić iz Sombora, Nikolu Peruničića iz Bijele,Teodoru Čikić iz Novog Sada i Aleksu Marjanovića iz Beograda. Pohvale su dobili i mentori Enisa Kajević iz Novog Pazara, Nataša Brnović iz Podgorice i Sara Gazdić iz Priboja.
Organizator manifestacije bio je Dom kulture Priboj, a pokrovitelji, Minisatarstvo kulture Republike Srbije i Opština Priboj.

36 limske veceri decje poezije