slideshow04

Održana 42. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 42. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. Sednica zakazana za 10 časova, održana je u kabinetu predsednika Opštine, a na dnevnom redu uključujući i tekuća pitanja bilo je 12 tačaka.

Povodom prve tačke dnevnog reda današnjeg zasedanja, utvrđivanja Predloga Odluke o osnivanju Doma zdravlja Priboj, predsednik Opštine Lazar Rvović, rekao je da se radi o zakonskoj obavezi lokalne samouprave. Postupak osnivanja Doma zdravlja predviđen je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, u kome je predočeno da domove zdravlja osnivaju opštine, odnosno gradovi, pa će se u skladu sa tim danas doneta Odluka kojom se ova organizaciona jedinica izdvaja iz Zdravstvenog centra Užice, naći na sledećem skupštinskom zasedanju. Podsećanja radi, sadašnji organi Doma zdravlja imenovani su na sednici Skupštine održanoj 19.07.2012. a novom Odlukom koju Opštinsko veće prosleđuje Skupštini opštine na usvajanje nisu predviđena nova personalna rešenja. Rok za donošenje Statuta Doma zdravlja je 60 dana od stupanja na snagu ove Odluke.

Na osnovu prethodno raspisanog Konkursa, danas je utvrđena Preliminarna rang lista o dodeli stipendija za talentovane studente. Na Konkurs se prijavilo ukupno 17 kandidata, a povodom rangiranja istih, načelnik Opštinske uprave, Miomir Čavić istakao je da su se strogo poštovali uslovi Konkursa kao i kriterijumi u odlučivanju. Nakon utvrđivanja evidencione liste prijavljenih kandidata, ustanovljeno je da troje od 17 kandidata ispunjava uslove za dobijanje stipendije za talentovane studente. Preliminarna rang lista biće objavljena u toku sutrašnjeg dana na zvaničnom sajtu opštine Priboj.

Na današnjem zasedanju razmatrani su i Izveštaji o radu sa završnim računima javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština Priboj. Izveštaji o radu Fonda za razvoj opštine Priboj, Centra za socijalni rad Priboj, Turističke organizacije Priboj, JKP "Usluga", Gradske biblioteke Priboj, Doma kulture "Pivo Karamatijević", Zavičajnog muzeja Priboj i Direkcije za izgradnju Priboja za 2013. godinu, usvojeni su i prosleđeni Skupštini opštine na usvajanje. Izveštaji o radu i finansijskom poslovanju usvojeni su uz pohvale članova Veća, imajući u vidu celovitost i transparentnost koje su prikazali u svom dosadašnjem radu. Takođe je razmotren i prosleđen SO na usvajanje Izveštaj o poslovanju Regionalne sanitarne deponije "Banjica" za 2013. godinu sa završnim računom.

Danas je i doneta Odluka po zahtevu "Agronomskog centra" Priboj za obezbeđivanje sredstava iz Budžeta opštine Priboj za realizaciju projekta "Deca imaju pravo da se hrane zdravo". Zahtev je prihvaćen uz pozitivnu ocenu dosadašnjeg rada "Agronomskog centra" i projekata koje je realizovao, a isti su uvek bili vidljivi, dobro realizovani i korisni građanima Priboja.

U okviru tekućih pitanja, zbog velikog broja pristiglih zahteva ugostiteljskih objekata za postavljanje letnjih bašti, Opštinsko veće je odlučilo da u 2014. godini neće davati saglasnosti za postavljanje novih. Saglasnost je data za postavljanje letnjih bašti koje su bile postavljene u prethodnoj 2013. godini, na osnovu dobijenih saglasnosti za 2013. godinu, a čiji su vlasnici zainteresovani za dalji rad.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

opstinsko vece mart 2014