slideshow04

Finalisti 37. Limskih večeri dečje poezije

Na Konkurs 37. Limskih večeri poezije ove godine pristiglo je 439 radova učenika od V do VIII razreda iz 29 gradova Srbije i Crne Gore. Žiri u sastavu Tode Nikoletić, Nataša Ivanović i Jovanka Vukanović odabrao je šest finalista koji će nastupiti na finalnoj večeri manifestacije 20. marta, u velikoj sali Doma kulture „Pivo Karamatijević“ u Priboju.

Ovogodišnji finalisti su:
1. Nevena Malešić, OŠ "Dušan Tomašević Ćirko", Velika Župa (Prijepolje)
2. Sofija Rađenović 7.razred, OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” Budva
3. Minja Cupurdija, 8.razred, OŠ "Dositej Obradovic", Voždovac
4. Tamara Mitrović, 5 razred, OŠ "Nada Popović", Kruševac
5. Ana Gavović, 8 razred, OŠ “ Dimitrije Tucović” Čajetina
6. Kristina Šarančić, 8 razred, OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja
Na finalnoj večeri 20. marta u 19:30 u Velikoj sali Doma kulture nastupiće finalisti, proglasiti se pobednik kao i dobitnici druge i treće nagrade i nagrada za najmaštovitiju i najvedriju pesmu.
U tradicionalnom segmentu manifestacije Gost pesnik nastupiće dečji pesnik Miroslav Kokošar iz Beograda, pesnik koji je objavio više knjiga pesama i priča za decu i za odrasle. Za svoj književni rad je nagrađivan.Zastupljen je u udžbenicima i antologijama. Neke pesme su mu komponovane. Pesme su mu prevođene na engleski, ruski, rumunski, rusinski i makedonski jezik. Član je Uređivačkog tima listova „Zabavnik đačkog doba“, „Đačko doba“ i „Đak prvak“.
U muzičkom delu programa nastupiće Ksenija Stanković, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Priboja. Drugog dana manifestacije,22. marta (subota) finalisti i gosti ima će književni susret u OŠ „Branko Radičević“ u Priboju u 11 časova.

36 limske veceri decje poezije