slideshow04

Održana 62. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 62. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome je usvojen rebalans budžeta ali i izveštaji o radu javnih ustanova za prošlu godinu, kao i izveštaj o radu Fonda za razvoj opštine Priboj. Većnici su danas utvrdili i Program o korišćenju sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Priboj za 2015. godinu.

Zasedanje je otvorio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je u uvodnom izlaganju istakao suštinu izmena koje su obuhvaćene ovim rebalansom. "Suština su obaveze i realizacija aktivnosti koje mi kao lokalna samouprava sprovodimo, u cilju stvaranja boljih uslova za investiranje potencijalnom strateškom partneru za FAP.", rekao je on. Predsednik Opštine je istakao da Priboj, kao lokalna samouprava čini sve što se od strane Vlade zahteva i to u rekordnim rokovima, kako bi se što pre postigao efekat povoljne klime za ulaganje. Deo novca koji je namenjen toplani na biomasu, biće preusmeren za rad dva društva sa ograničenom odgovornošću, a deo i u druge svrhe.

Sednici Opštinskog veća je prisustvovala i Rada Milinković, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, finansije i budžet. Ona je podsetila da će deo sredstava biti preusmeren i na opremanje stana za boravak nezbrinute dece, dok se tri miliona izdvajaju i na finansiranje unapređenja bezbednosti u saobraćaju.

Nakon usvojenih izmena i dopuna Odluke o budžetu opštine Priboj za 2015. godinu, razmotreni su i usvojeni izveštaji o radu za proteklu godinu Gradske biblioteke Priboj, Doma kulture "Pivo Karamatijević", Ustanove za fizičku kulturu "Sportski centar", Centra za socijalni rad, Zavičajnog muzeja, Turističke organizacije Priboj i Fonda za razvoj opštine Priboj. Izveštaji su prosleđeni dalje u skupštinsku proceduru.

Danas je razmotren Program o korišćenju sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Priboj za 2015.godinu. Program je sačinjen kao predlog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Priboj, koji neprekidno prati stanje bezbednosti saobraćaja na putevima i na osnovu toga pokreće inicijative za preduzimanje određenih mera i aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima. Obzirom da se radi o veoma ozbiljnoj tematici, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Priboj Drago Drobnjaković, podsetio je da će sredstva biti iskorišćena za unapređenje, a ne održavanje postojeće saobraćajne infrastrukture. Akcenat će biti stavljen na opasna mesta, prvenstveno po decu, dok je planom predviđeno i unapređenje saovraćajnog vaspitanja i školovanja.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde. 53-sednica-opstinskog-veca