slideshow04

Prezentovana Android aplikacija "Priboj-Sistem 48"

Juče je u maloj sali Doma kulture "Pivo Karamatijević" održana prezentacija povodom puštanja u rad besplatne Android aplikacije "Priboj-Sistem 48", čiju je izradu finansirao UNDP na osnovu projektne ideje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Priboj, predstavljene na Kampu za socijalne inovacije protekle godine.

Android aplikacija sistem 48 sati

Završnoj prezentaciji za medije i zainteresovane strane prisustvovali su zamenik predsednika opštine Priboj Milovan Stojkanović i predstavnik donatora UNDP Edin Kalač, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova umreženih u Sistem 48 sati, predstavnici inspekcijskih službi i zainteresovana javnost i mediji.

Android aplikacija služi za čitanje vesti sa zvaničnog sajta opštine Priboj, kao i prijavljivanje komunalnih, infrastrukturnih i inspekcijskih problema Sistemu 48 sati. Uz pomoć ove aplikacije građani koji imaju Android mobilne telefone mogu na jednostavan način da dobiju informacije vezane za rad Opštinske uprave, kao i da prijave problem iz nadležnosti Sistema 48 sati. Aplikacija takođe poseduje i lokator ustanova na teritoriji opštine Priboj.

Vrednost projekta je 3.900 evra, utrošenih za izradu aplikacije i marketing. U ime lokalne samouprave, na donaciji se zahvalio zamenik predsednika opštine Priboj Milovan Stojkanović, ističući značaj jedne ovakve aplikacije za građane, ali i imidž Priboja u očima budućih investitora. Rešavanje konkretnih problema u jednoj lokalnoj zajedinici bio je jedan od ciljeva koje je trebalo postići i jedan od glavnih razloga zbog kojih je odobreno finansiranje ovakve ideje, u okviru Projekta unapređenje ljudske sigurnosti u Jugozapadnoj Srbiji, rekao je Edin Kalač iz UNDP-a.

android prezentacija app