slideshow04

Državni sekretar Stevanović u Priboju - Potpisan Ugovor o zameni ispunjenja

U radnoj poseti lokalnoj samoupravi u Priboju, u četvrtak 16. aprila boravio je državni sekretar Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede. Povod posete bila je aktuelna situacija u pribojskoj privredi, sa kojom su Stevanovića podrobnije upoznali predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i njegov pomoćnik Krsto Janjušević.

U četvrtak je u Priboju potpisan Ugovor o zameni ispunjenja, kojim je država preuzela deo imovine FAP-a na ime duga FAP-a prema državi, koji će uneti kao svoju imovinu u novo preduzeće koje će formirati sa strateškim partnerom. Potpisivanjem ovog ugovora, priča sa privatizacijom FAP-a i dovođenjem investitora se nastavlja. Prema rečima Stevanovića, prethodnog dana je bio održan sastanak Vlade sa predstavnicima finske kompanije, što dovoljno govori da građani Priboja imaju u narednim danima i mesecima šta da očekuju, što će biti pre svega ekonomski a kasnije i u svakom drugom smislu preporod ovog kraja.

"Mnogo toga što smo nasledili ne daju nam prostora i mogućnosti da stvari idu brže, no kada je u pitanju ova investicija, mislim da građani nemaju razloga za zebnju.", rekao je Stevanović. Njegova je ocena da je premijer pokazao jako puno volje, da se u Priboju stvari suštinski promene.

dragan stevanovic drzavni sekretar