slideshow04

Otvoreno izletište "Ljeskovac" kod Priboja

Kao što je i bilo najavljeno sredinom meseca septembra, Priboj je dobio prvo gradsko izletište na Ljeskovcu nadomak grada. Izletište je uređeno zahvaljujući projektu Turističke organizacije Priboj "Uređenje gradskog izletišta Ljeskovac", sa kojim je Turistička organizacija konkurisala za sredstva u okviru Poziva na Konkurs za dodelu subvencija za razvoj turizma u 2015. godini, kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a izletište je danas i svečano otvoreno.

izletiste-ljeskovac

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, Turističke organizacije Priboj, civilnog sektora i udruženja planinara, "Ljeskovac" je zvanično otvoren. Vrednost radova je 2 miliona dinara, a na površini od 20 ari postavljen je neophodan mobilijar. Izletište je od grada udaljeno 11km, a stanovnici Priboja su danas dobili zvanično prvo izletište ovog tipa na jednoj od najprimamljivijih lokacija za odmor u prirodi.

Realizacijom ovog projekta Priboj je dobio unapređenu ponudu turističkih proizvoda ovog kraja i turistički prostor, koji će osim građanima Priboja biti primamljiv i građanima susednih opština, a kao takav biće na korist svim generacijama. Ovo je samo jedan od prvih koraka razvoja turističkih potencijala i ponude ovog kraja, nakon skorašnjeg obeležavanja biciklističke i pešačke staze.

S.M.

ljeskovac panoramski pogled