slideshow04

Pribojska Banja domaćin 56. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju 2016.

Opština Priboj i Pribojska Banja su dobili još jedno priznanje svojih potencijala i organizacionih sposobnosti, jer su uvršteni među sedam banja u Srbiji, koje će sledeće godine biti domaćini etapa na 56. Međunarodnoj biciklističkoj trci kroz Srbiju 2016.

Trka se odvija u okviru projekta Moja Srbija, u realizaciji Vlade Srbije, Ministarstva turizma i Turističke organizacije Srbije koje rade na promociji i popularizaciji turističkih destinacija i prirodnih lepota Srbije.

Nakon više sastanka i pregovora sa predstavnicima Organizacionog odbora, Vlade Srbije i rukovodstva Trke kroz Srbiju, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim dogovorom i prilikom da se Pribojska Banja predstavi kao dobar domaćin sportistima i ekipama iz preko 20 zemalja sveta, kao i da se promoviše na takvom nivou kroz izveštavanje i praćenje trke svetskih medijskih kuća iz oblasti sporta i turizma. Činjenica da su se Pribojska Banja i opština Priboj našli u najužem krugu organizatora od kojih su četiri grada i svega tri opštine u Srbiji je veliko priznanje i podsticaj da se Priboj sa svojim potencijalima na najbolji način predstavi na sve sportskoj i turističkoj mapi sveta i Srbije.Trka počinje 13.06.2016 u Zrenjaninu – Banja Rusanda, a završava u Banji Selers 19.06. Priboj će biti domaćin 3. Etape 16.06.2016. godine.

Trasu trke možete pogledati ovde.

biciklisticka trka kroz srbiju 2016