slideshow04

FAP potpisao novi ugovor sa Vojskom Srbije

Predstavnici Vojske Srbije i Fabrike automobila iz Priboja potpisali su ugovor vredan 113 miliona dinara o isporuci kamiona u 2016. godini.

Ugovor je potpisan za isporuku deset kamiona za potrebe Vojske Srbije, a takođe su preuzeta poslednja četiri kamiona iz prethodne narudžbine, koji ranije nisu isporučeni zbog problema koje je imala Fabrika automobila.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar odbrane Bratislav Gašić koji je, u izjavi novinarima, istakao zainteresovanost Vojske Srbije za dalju saradnju sa FAP-om.

"Dogovorili smo se danas sa poslovodstvom FAP-a i Sektorom za materijalne resurse Vojske Srbije da vrlo brzo urade biznis plan za remont vojnih vozila u FAP-u. Mi time izražavamo čvrstu nameru da sačuvamo kapacitete FAP-a jer naša vojska ima veliki broj FAP-ovih vozila", rekao je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić je dodao da dva ranije odabrana strateška partnera iz inostranstva nisu iskazali dovoljnu zainteresovanost za kupovinu FAP-a.

Na pitanje novinara da li to znači i da finska kompanija SISU neće kupiti FAP, Gašić je rekao da "on to ne može da kaže i da to treba pitati predstavnike Ministarstva privrede".

Gašić je istakao da je tokom dana stigla "lepa vest o potpisivanju ugovora sa jednom partnerskom državom" po kome će njoj biti isporučeno 30 novih kamiona sa raketnim bacačima i zato je vrlo važno da menadžment i zaposleni u FAP-u maksimalnom ozbiljnošću pokažu da mogu da prate realizaciju i tog ugovora.

Ministar odbrane je dodao da je FAP-u danas predat i jedan kamion za remont i da se čeka elaborat pribojske fabrike koji će, ukoliko zadovolji visoke standarde Vojske Srbije, značiti potvrdu opredeljenosti tog preduzeća u restruktuiranju za sveobuhvatnu i kvalitetnu saradnju sa Vojskom Srbije.

Izvor: RTS

Foto: Vojska Srbije

ministar gasic u fap-u