slideshow04

Potpisani ugovori za razvoj usluga socijalne zaštite između lokalnih samouprava i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U četvrtak 10. decembra u Palati Srbija u Beogradu potpisani su ugovori između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i 43 lokalne samouprave prema Konkursu za dodelu sredstava za finansiranje projekata za razvoj usluga socijalne zaštite u 2015. godini, koji je raspisalo ministarstvo. Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin.

Prioritet konkursa bio je razvoj usluga socijalne zaštite u manje razvijenim lokalnim samoupravama − dnevni boravci, pomoć u kući, stanovanje uz podršku, personalna asistencija, predah usluga za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i druge vrste podrške neophodne za aktivno učešće korisnika u društvu.
Za realizaciju konkursa Ministarstvo za rad je obezbedilo 50 miliona dinara, a iz ovih sredstava po ovom pozivu finansiraće se projekat Centra za socijalni rad iz Priboja "Za mirno treće doba". Projekat je ukupne vrednosti 4.556.640,00 dinara, od čega će ministarstvo izdvojiti 1.434.800,00 dinara.