slideshow04

Preliminarna rang lista podnosilaca zahteva za dodelu stipendija za talentovane studente (školska 2015/2016.godina)

Na osnovu člana 12. Odluke o stipendiranju talentovanih studenata, Opštinska uprava Priboj utvrdila je Preliminarnu rang listu o dodeli stipendija za talentovane studente školske 2015/2016. godine.

Pravo na stipendiju za talentovane studente, u skladu sa Zakonom i Odlukom o stipendiranju talentovanih studenata, imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije i koji imaju državljanstvo Republike Srbije. Takođe, pravo na stipendiju može ostvariti student koji je student najmanje treće godine osnovnih akademskih studija, odnosno koji je ostvario 120 ESP bodova (na osnovnim akademskim studijama) ili je student master akademskih studija, da je tokom studija ostvario prosečnu ocenu najmanje 9,00, da je u kontinuitetu upisiva godine studiranja ba teret budžeta Republike Srbije, da ima prebivalište na teritoriji opštine Priboj najmanje pet godina i da istovremeno nije ostvario pravo na kredit ili stipendiju iz budžeta Republike Srbije.
Opština Priboj će iz budžeta za 2016. godinu, u skladu sa Odlukom Opštinskog veća opštine Priboj, u školskoj 2015/16. godini dodeliti 10 stipendija talentovanim studentima koji ispunjavaju uslove propisane Odlukom o stipendiranju talentovanih studenata.
Studenti koji najbolje ispunjavaju uslove su rangirani od rednog broja 1 do rednog broja 10 predloga Preliminarne rang liste.
Podnosioci zahteva za dodelu stipendija za talentovane studente za školsku 2015/16. godinu od rednog broja 12 do rednog broja 15 ne ispunjavaju jedan od uslova propisan Odlukom o stipendiranju talentovanih studenata.
Svaki podnosilac zahteva ima pravo prigovora na predlog Preliminarne rang liste, u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja Preliminarne rang liste, na zvaničnoj internet stranici opštine Priboj. Prigovor se podnosi Opštinskom veću. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija.
Opštinsko veće opštine Priboj o prigovorima na Preliminarnu rang listu odlučuje najkasnije u roku od 10 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora, utvrđuje Konačnu rang listu i istu objavljuje na zvaničnoj internet stranici opštine Priboj. Pravo na stipendiju za talentovane studente nema student koji je istovremeno ostvario pravo na kredit ili stipendiju iz budžeta Republike Srbije.
Preliminarnu listu možete pogledati ovde.
Tekst Konkursa možete pogledati ovde.

talentovani studenti 2015