slideshow04

Potpisan ugovor u Priboju: Španci prvi korisnici slobodne zone

Danas je u Priboju potpisan ugovor o korišćenju Slobodne zone Priboj, između španske firme Refisa i novoosnovanog preduzeća "Slobodna zona". Potpisivanjem ovog investiciono važnog ugovora za ekonomski razvoj Priboja, ova španska kompanija koja se bavi proizvodnjom poliesterskih elemenata za železnice, postala je prvi korisnik slobodne industrijske zone u Priboju.

Ugovor je u ime firme Refisa potpisao Zoran Marković, predstavnik ove kompanije u Srbiji, sa direktorom "Slobodne zone" Priboj, Milisavom Šalipurom. Marković se tom prilikom zahvalio na izuzetnom angažovanju kabinetu predsednika Vlade i njegovim savetnicima, Jorgu Heskensu i Marku Pećancu, kao i predsedniku opštine Priboj, Lazaru Rvoviću i njegovom pomoćniku, Krstu Janjuševiću.

"Drago mi je da smo prvi koji smo ušli u slobodnu zonu i očekujem jednu zdravu saradnju, da zaživi kako treba. Ideja nam je da ovde u Priboju otvorimo pogon i proširimo naš kapacitet, u prvoj godini planirano je da uposlimo 50 radnika, a već naredne da taj broj dupliramo.", rekao je Marković.

Kako se čulo na potpisivanju ugovora, ideja je da se sledeća tri meseca uloži u pripremu pogona, a već sredinom aprila da se počne sa radom.

Direktor Slobodne zone Milisav Šalipur, rekao je da je ovo kruna napora i priprema ka prvom konkretnom koraku na zapošljavanju građana opštine Priboj, a već u naredne dve godine ih zona može imati oko 100.

"Imamo razgovore i sa drugim potencijalnim korisnicima zone, tako da očekujemo u narednom periodu još ovakvih ugovora.", rekao je direktor "Slobodne zone" Priboj.

Kako je prethodno najavio pomoćnik predsednika opštine Priboj, Krsto Janjušević, ovim ugovorom španska kompanija postala je prvi korisnik novoosnovane, trinaeste slobodne zone u Srbiji, koju je dobio Priboj. On je u izjavi za medije prethodnih dana rekao da će u narednih nekoliko dana biti završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji pristupne saobraćajnice slobodnoj zoni Priboj u dužini od 3 km i vrednosti 53 miliona dinara što je finansirala Vlada Srbije.

Do sada je oko 20 radnika iz Priboja prošlo obuku u Španiji i oni će početkom naredne godine biti nosioci posla ove kompanije, koja u 2016. godini planira da zaposli 50 radnika, a već naredne da taj broj udvostruči.

potpisivanje ugovora refisa