slideshow04

Velimir Ilić u Priboju: Prevencija i sanacija kriznih tačaka poplava i klizišta

U radnoj poseti opštini Priboj, u utorak 12.aprila, boravio je ministar u Vladi Srbije bez portfelja, zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić. On je sa predsednikom opštine Priboj, Lazarom Rvovićem i predstavnicima lokalne samouprave, razgovarao o aktivnostima Priboja, kao lokalne samouprave na sanaciji kriznih tačaka i preventivnim planovima, kao i planovima o sanaciji istih.

velimir ilic prevencija i sanacija kriznih tacaka

Na osnovu zahteva i plansko projektne dokumentacije opštine Priboj, predatih nakon martovskih poplava, dogovorena je izgradnja ustave na Rabreanovačkom potoku i Rečici, dok će se analiza stanja i predlozi sanacije vodotokova prvog i drugog reda u opštini Priboj, nastaviti u sledećem periodu u saradnji sa preduzećem "Srbijavode".

Na sastanku je dogovorena i realizacija saniranja putnog pravca Čamac-Dobrilovići, koji će se na kriznoj deonici podići za jedan metar, čime će se izbeći plavljenje tog važnog putnog pravca za stanovnike sela i prigradskih naselja na levoj obali Lima.

Kao prvi korak na saniranju klizišta na Banji i Marijanovićima, dogovoren je dolazak ekipe geologa, koji će za par dana na terenu izvršiti ispitivanja i sačiniti elaborat sa procenom štete i sanacije klizišta.