slideshow04

56. Međunarodna "Trka kroz Srbiju" u Priboju

Opština Priboj i Pribojska Banja su dobili još jedno priznanje svojih potencijala i organizacionih sposobnosti, obzirom da su 15. i 16. juna bili domaćini najvećeg biciklističkog događaja na Balkanu a i šire, 56. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju.

56-medjunarodna-biciklisticka-trka

Organizator Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i brojnih sponzora i pokrovitelja, svečano je otvorito trku, koja se vozi od utorka, 14. do nedelje 19. juna 2016. godine. Pribojska Banja i Priboj bili su dobar domaćin sportistima i ekipama iz preko 20 zemalja sveta, a osim sportista i organizatora, u Priboju su trku pratili nacionalne i svetske medijske kuće iz oblasti sporta i turizma.
Činjenica da su se Pribojska Banja i opština Priboj našli u najužem krugu organizatora od kojih su četiri grada i svega tri opštine u Srbiji je veliko priznanje i podsticaj da se Priboj sa svojim potencijalima na najbolji način predstavi na sve sportskoj i turističkoj mapi sveta i Srbije.
ETAPE NA 56. MEĐUNARODNOJ TRCI KROZ SRBIJU
Prva etapa (utorak, 14. jun): Beograd-Loznica, 144 km (start u 10,30 časova)
Druga etapa (sreda, 15. jun): Bajina Bašta- Priboj, 106,4 km (start u 13 časova)
Treća etapa (cetvrtak, 16. jun): Priboj-Novi Pazar, 123,6 km (start u 10 časova)
Četvrta etapa (petak, 17. jun): Novi Pazar- Sokobanja, 191,4 km (start u 9 časova)
Peta etapa (subota, 18. jun): Sokobanja-Vrnjačka Banja, 117,5 km (start u 11 časova)
Šesta etapa (nedelja, 19. jun): Vrnjačka Banja-Mladenovac, 124km (start u 10 časova)
EKIPE NA TRCI
KONTINENTALNI TIMOVI
Tirol (Austrija), Masi Kuvajt Project (Kuvajt), Minsk Klub (Belorusija), Tušnad (Rumunija), Unieuro Viljer Trevijani (Italija), GM Ovini (Italija), Sinergu Baku Project (Azerbejdžan), Partizan (Srbija)
NACIONALNI TIMOVI
Bugarska, Moldavija, BiH, Slovenija
STRANI KLUBOVI ISPRED FEDERACIJA
Hemus 1896 Trojan (Bugarska), Kapadokija Salkano (Turska), Mugenrejs Prolog (Mađarska), Konja (Turska), Szuper Beton (Mađarska), SD Turbo Trupovci (Slovenija)
KLUBOVI IZ SRBIJE
BK Metalac (Kraljevo), BK Borac (Čačak), OBK Beograd (Beograd)
Zahvaljujući biciklističkom Savezu Srbije, nema sumnje da nas i ove godine očekuje pravi spektakl na drumovima naše zemlje. Srbiju predstavljaju četiri ekipe, a najviše se očekuje od našeg olimpijca Ivana Stevića, kapitena reprezentacije i dvostrukog osvajača trke Kroz Srbiju.