slideshow04

Opština Priboj dobila savetnika za oblast stranih investicija i ulaganja

Renomirani španski stručnjak iz oblasti privlačenja stranih investicija i ulaganja i promovisanja investicionih potencijala, Marko Tores Ramos, juče je ugovorom koji je potpisao sa predsednikom opštine Priboj, postao savetnik za oblast stranih investicija i ulaganja. Preuzimanjem na sebe poslove savetovanja i privlačenja stranih investicija, kao i promocije opštine Priboj kompanijama u inostranstvu, Ramos će u narednom periodu raditi na stvaranju što povoljnije investicione klime ali i prezentovanju već postojećih potencijala za ulaganje.

marco torres ramos 1

Marko Tores je i pre zvaničnog postavljenja za savetnika za stana ulaganja, dao veliku podršku u realizaciji prvog projekta u Slobodnoj zoni Priboj, sa španskom kompanijom Refisa. Polovinom septembra, ova kompanija će startovati sa proizvodnjom poliesterskih elemenata u Slobodnoj zoni Priboj, a u tom periodu se očekuje potpisivanje ugovora sa još jednom manjom kompanijom iz Španije, u projektu kojim takođe koordinira g-din Marko Tores.

Sastanku u kabinetu predsednika opštine Priboj i potpisivanju ugovora, prisustvovali su i narodni poslanik Krsto Janjušević, novi pomoćnik predsednika Opštine za lokalni i ekonomski razvoj Jasmin Hodžić, direktor kompanije "Refisa Balkan" Zoran Marković, direktor Uprave carina iz Užica Mićo Vučićević, kao i direktori "Slobodne zone Priboj" i "Industrijskih parkova", Milisav Šalipur i Milomir Lučić.

Poslove savetovanja i promocije opštine Priboj, Marko Tores Ramos će obavljati bez naknade, a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta u opštini Priboj, koja već sada, zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije, ima šta da ponudi potencijalnim stranim investitorima.

marco torres ramos 2

U radnoj biografiji Marka Toresa je veliko iskustvo, bazirano uglavnom na privlačenju stranih kompanija u zemlje zapadnog Balkana. Diplomirao je na Univerzitetu za radne odnose u Barseloni, bio je prisutan u kompanijama poput "REFISA", "UNIS LLEIDA", "SERVITES AIRCRAFT MAINTENANCE", "SERVITES RADIAL", "MEVIS" DOO, koje su već prisutne u BiH i Srbiji, u kojima su otvorile svoje pogone. Uz zahvalnost za nesebičnu podršku, čelnici lokalne samouprave u Priboju konstatovali su da će se, angažovanjem jednog ovakvog stručnjaka za interese opštine Priboj i njenih građana, kao i ekonomski razvoj u budućnosti, otvoriti jedno potpuno novo poglavlje u gradu, koji je oduvek važio za industrijski.