slideshow04

Posao za 67 lica: Promocija Programa javnih radova 2016

Danas su u maloj sali Doma kulture, na svečanom uručivanju ugovora, ugovore o angažovanju na četiri meseca u okviru Programa javnih radova 2016, dobila nezaposlena i teže zapošljiva lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Svih 67 lica u narednom periodu, biće angažovani na javnim radovima u nekoj od javnih ustanova kao izvođaču radova, koji za cilj ima da doprinese ostvarenju određenog javnog društvenog interesa.

javni radovi 2016 1

Osim predstavnika izvođača radova i lica koja će biti angažovana u narednom četvoromesečnom periodu, svečanom uručivanju ugovora prisustvovala je direktorka Filijale NSZ u Prijepolju, Ana Pejović i u ime lokalne samouprave, pomoćnik predsednika Opštine za lokalni i ekonomski razvoj, Jasmin Hodžić.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2016. godinu, u cilju radnog angažovanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom uključivanja u javne radove imaju viškovi zaposlenih sa evidencije Nacionalne službe. Za Program javnih radova 2016, izdvojeno je 8.649.394,26 dinara, od čega je kofinansiranje opštine Priboj oko 5 miliona dinara.

Ovogodišnji javni radovi, kao jedna od mera zapošljavanja, uglavnom su bazirani na delatnostima održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode, ali i socijalnim, humanitarnim i kulturnim delatnostima.

javni radovi 2016 2

Kako je rekao pomoćnik predsednika Opštine, Jasmin Hodžić, ovo je nastavak dobre saradnje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, ali i dobar primer inkluzije za teže zapošljiva lica sa evidencije NSZ, koji će dobiti priliku da rade i steknu određena znanja i veštine. Ovo nije poslednji korak u davanju podsticaja zapošljavanju u ovoj godini, obzirom na dodatnih 20 miliona podsticaja lokalnim privrednicima, koji su opredeljeni današnjim rebalansom budžeta, rekao je Hodžić.

Direktorka Filijale NSZ u Prijepolju, Ana Pejović, čestitala je svim agažovanima i zahvalila se na dobroj i uspešnoj saradnji sa lokalnom samoupravom u Priboju.

Javne radove u naredna četiri meseca sprovodiće Turistička organizacija Priboj, Industrijski parkovi doo, JKP "Usluga", Udruženje građana "Glas Priboja", Zdravstveni centar Užice sa četiri javna rada i Direkcija za izgradnju Priboja, za šta je ukupno angažovano na teritoriji opštine Priboj 67 lica.