slideshow04

Počeli četvrti "Dani Danila Lazovića"

Izložbom fotografija "Bard među bardovima" počeo je četvrti festival DANI DANILA LAZOVIĆA, koji ove godine traje četiri dana, a svi posetioci moći će da uživaju u bogatom programskom sadržaju.

DDL2016 otvaranje festivala

Čast da otvori festival, ispred domaćina, porodice Lazović, pripala je Mihajlu Laptoševiću, a ispred glumaca Strahinji Blažiću. Priboj je i ovoga puta pokazao da ima publiku koju bi poželela bilo koja kulturna scena u zemlji, a kao i svih prethodnih godina, festival je naišao na odličnu prihvaćenost.

U prepunoj Velikoj sali pribojskog Doma kulture, sinoć je izveden "STEND DAUN sa Nebojšom Milovanovićem". Glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, više od 90 minuta je stihovima srpskih pesnika, a uz muzičku pratnju benda Orasi, proveo publiku kroz prošlost i sadašnjost vremena, sa kritičkim stavom prema onome što ta vremena donose. Današnji, drugi dan započeo je radionicom "Prenesi znanje" u kojoj su učestvovali studenti glume i pribojski recitatori, dok je večeras u 19 sati u Maloj sali Doma kulture monodrama "O glumatanju", autorski projekat Slobodana Ćustića, a nakon toga u 20:30 u Velikoj sali - " Priboj kroz istoriju i umetnost". Trećeg dana pored radionice “Stilovi govorenja poezije”, večernji program obeležiće “Danilu u čast”, program u kojem će naši poznati umetnici pričati o Danilu i govoriti poeziju. Učestvuju glumci Narodnog pozorišta iz Beograda i Jugoslovenskog dramskog pozorišta: Ljiljana Blagojević. Dragan Gagi Jovanović, Nada Blam, Vuk Kostić, Kalina Kovačević i domaćin festivala Mihailo Laptošević.
Četvrti dan obeležiće nadmetanje studenata glume iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, u govorenju poezije. Studente će ocenjivati stručni žiri u sastavu: prof.dr Radovan Knežević, predsednik žirija, prof. Emina Muftić, prof. Tihomir Stojanovski, prvakinja Ateljea 212 Dara Džokić i prošlogodišnji pobednik Strahinja Blažić.
Gost glumac ovogodišnjeg festivala biće prvakinja Ateljea 212 Gorica Popović, dok će muzički gost biti Bilja Krstić. Festival će na ovoj večeri predstaviti i pobednika trećeg “Internet konkursa u govorenju poezije”.

Festival se završava u subotu, takmičarskim nadmetanjem u govorenju poezije, u kom učestvuju studenti glume Akademija umetnosti i umetničkih fakulteta iz zemlje i regiona. Osnivači festivala “Dani Danila Lazovića” su Dom kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajni muzej Priboj uz podršku opštine Priboj i predsednika opštine Priboj.
Više o festivalu "Dani Danila Lazovića" pogledajte ovde.

DDL2016 nebojsa milovanovic