slideshow04

Treći investitor u Slobodnoj zoni Priboj

Slobodna zona Priboj danas je dobila novog investitora, farmaceutsku firmu Duo Farma. Ovo je treća firma koja će započeti svoju proizvodnju u Slobodnoj zoni Priboj, po povlašćenim uslovima poslovanja, a iz Priboja će na tržište biti plasirani farmaceutski proizvodi u oblasti veterine. Duo Farma će u početnoj fazi zaposliti 10 radnika, dok se u drugoj godini očekuje posao za još toliko sa tendencijom širenja.

duo farma u slobodnoj zoni

Ugovor na 10 godina sa vlasnikom firme Duo Farma dr Feridom Hajdarevićem, potpisali su direktor Slobodne zone Milisav Šalipur i direktor Industrijskih parkova, Milomir Lučić. Potpisivanju ugovora sa trećim po redu investitorom, prisustvovao je pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni i ekonomski razvoj Jasmin Hodžić, koji je rekao da se nakon firme Duo Farma očekuje još jedan investitor i da su pregovori u toku.

"Mi se nadamo da će u narednim godinama firma rasti. U pitanju je firma sa visokom tehnologijom, mislim da je jako konjukturna na tržištu, a u prvih godinu dana do dve će se baviti isključivo proizvodnjom farmaceutskih proizvoda u oblasti veterine, a kasnije i za humanu medicinu.", rekao je Hodžić.

Dr Ferid Hajdarević, vlasnik firme koja je postala treći korisnik Slobodne zone, ima dugogodišnje farmaceutsko iskustvo, prvenstveno u proizvodnji za oblast veterine, a poslovao je osim u Holandiji i u Bosni i Hercegovini.

Još jedan investitor u Slobodnu zonu došao je zahvaljujući naporima lokalne samouprave predvođene predsednikom Opštine sa njegovim saradnicima, ali i narodnom poslaniku iz Priboja, Krstu Janjuševiću koji je uzeo učešća u rešavanju najvažnijeg zadatka u opštini Priboj, otvaranju novih i održivih radnih mesta.

S.M.