slideshow04

Održana 12. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 12. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na čijem dnevnom redu su bili predlog Odluke o prenosu prava svojine opštine Priboj, usvajanje Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Opštinskog pravobranilaštva opštine Priboj i razmatranje Izveštaja o radu Opštinskog pravobranilaštva opštine Priboj za 2016. godinu.

Povodom prve tačke dnevnog reda, Utvrđivanja predloga Odluke o prenosu prava svojine opštine Priboj, predsedavajući Većem predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, pojasnio je da se radi o prenosu prava svojine opštine Priboj na Republiku Srbiju bez naknade, na nepokretnostima i to katastarska parcela br.2646/2 po kulturi zemljište pod zgradom - objektom, površine 6 m2, kao i objekat "relejna stanica" površine 6 m2, sve upisano u listu nepokretnosti br.1171 KO Banja i katastarska parcela br. 4025/2 po kulturi zemljište pod zgradom - objektom površine 31 m2, nekategorisan put, sve upisano u listu nepokretnosti br.309 KO Kasidoli. Odlukom se ovlašćuje predsednik opštine Priboj da u ime Opštine Priboj potpiše ugovor o prenosu prava javne svojine na navedenim nepokretnostima. Skupština opštine Priboj prethodno je 2014. godine donela Odluku o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima, a kako je pre zaključivanja ugovora o prenosu prava korišćenja došlo do promene oblika svojine na pojedinim nepokretnostima, ista prestaje da važi stupanjem na snagu ove Odluke.

Usvojen je i Predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Opštinskog pravobranilaštva opštine Priboj, a razmotren je i Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva za 2016. godinu, iz koga se zaključuje da je najviše sporova u protekloj godini bilo radi naknade štete zbog ujeda pasa lutalica.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

01 sednica OV