slideshow04

Održana 15. sednica Opštinskog veća

Danas je održano 15. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su utvrđeni izveštaji o radu javnih ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, predlog Programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, a data je i saglasnost na Statut Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

Izveštaji javnih ustanova utvrđeni su i prosleđeni na usvajanje Skupštini opštine uz pohvale članova Veća, koje su se odnosile prvenstveno na oblast kulture u kojoj se dosta radilo i koja je dobila više sadržaja, zahvaljujući tome što je Priboj jedna od retkih opština koja je povećala izdvajanja za kulturu. Pohvaljen je i rad Centra za socijalni rad, koji je već godinama unazad jedna od ustanova te vrste za primer u Srbiji. Imajući u vidu neznatno povećanje broja korisnika jednokratne novčane pomoći, budžetom Opštine za ovu godinu predviđeno je 8, umesto dosadašnjih 7 miliona za ove namere.

Data je i saglasnost na Statut "Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja", što je predstavljalo formalnu zakonsku obavezu.

Utvrđen je predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, kao i predlog Programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, što predstavlja osnovu sa kojom se konkuriše za uređenje atarskih puteva kod resornog ministarstva.

15 sednica opstinskog veca priboj