slideshow04

Pomoć lokalne samouprave pribojskom zdravstvu: Za 15 dana početak radova na adaptaciji RH centra na Banji i računari za seoske ambulante

Lokalna samouprava u Priboju donator je mnogobrojnih neophodnih medicinskih aparata i medicinske opreme pribojskom zdravstvu, a sve u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovnika opštine. Odricanjem od svečarenja povodom dana Opštine, napravilo se prostora za finansiranje obnove medicinskih ambulanti u seoskim područjima u narednom periodu, a da bi iste normalno funkcionisale, danas su dobile donaciju lokalne samouprave u vidu tri neophodna za rad računara. Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, danas se ujedno sastao i sa novim v.d. Opšte bolnice Priboj i v.d. Doma zdravlja Priboj, sa kojima je razgovarao o aktuelnim problemima u pribojskom zdravstvu.

donacija racunara domu zdravlja 2017

Na sastanku sa novimenovanim v.d. Opšte bolnice Priboj, dr Draganom Pjevčevićem, predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i član Opštinskog veća zadužen za oblast zdravstva Predrag Terzić, konstatovali su da su problemi u pribojskom zdravstvu ogromni, ali da je velika sreća naposletku što je na čelo Bolnice doveden odličan čovek i vrstan stručnjak.

Rvović je rekao da se nada da će u budućnosti zajedno raditi na tome da poprave ovu vrlo tešku situaciju, u čemu će imati podršku lokalne samouprave u granicama njenih mogućnosti. On je konstatovao da su prethodni rukovodioci, i oni koji su smenjeni i oni koji su podneli ostavku, najmanje odgovorni za ovako loše stanje Opšte bolnice, jer ona nije zaseban pravni subjekt.

"Bez ulaženja u analize ko je kriv, mi ovo stanje moramo popraviti zbog građana Priboja. Lokalna samouprava će kao i do sada, u granicama svojih mogućnosti pomoći.", rekao je Rvović, ali i najavio lepe vesti kada je u pitanju pribojska bolnica, otkrivši da za 15 dana počinju radovi na adaptaciji prvog sprata RH centra na Banji.

"Radovi će biti završeni do početka sezone i stvoriće se uslovi da se vrati Odeljenje za rehabilitaciju, što će svakako biti jedan veliki pomak.", rekao je Rvović.

Danas je Domu zdravlja uručena donacija lokalne samouprave u vidu od tri računara, vrednosti oko 130.000 dinara, a isti će se koristiti u seoskim ambulantama u Krajčinovićima, Sastavcima i Kratovu, koje su jedne od retkih opstalih seoskih ambulanti u ovom regionu.

Osim reči zahvalnosti od strane rukovodstva Opšte bolnice Priboj i Doma zdravlja, na pomoći u funkcionisanju, koje su uputili lokalnoj samoupravi, sa sastanka je poručeno da će se lokalna samouprava potruditi u ovoj godini da što pre realizuje plan odvajanja od Zdravstvenog centra Užice, kako bi se formirao Zdravstveni centar Priboj, gde će se moći direktno raditi u interesu građana Priboja.