slideshow04

Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini

Konkurs za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini raspisuje se za projekte proizvodnje medijskih sadržaja.

Predmet konkursa je izbor projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Priboj, putem štampanih, radio, televizijskih i elektronskih medija, koji će biti sufinansirani sredstvima iz budžeta opštine Priboj za 2017. godinu.

Opština Priboj će na osnovu ovog javnog poziva sufinansirati projekte proizvodnje medijskih sadržaja radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja koji se odnose na javno informisanje od lokalnog značaja u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Konkurs se raspisuje za sprovođenje projekata u 2017. godini.

Projekti koji se predlažu treba da su namenjeni javnom informisanju stanovnika opštine Priboj o zbivanjima na lokalnom nivou, odnosno o radu organa Opštine Priboj kao lokalne samouprave, o zbivanjima u obrazovanju, o zdravlju ljudi, kulturi, umetničkom stvaralaštvu, sportu, turizmu, poljoprivredi, privredi, preduzetništvu, o ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, zaštiti dece i omladine, fizičkoj kulturi, o razvoju demokratije, unapređivanju pravne i socijalne države.

Cilj konkursa je istinito, pravovremeno, nepristrasno i potpuno informisanje svih građana na teritoriji opštine Priboj o svemu što se odnosi na vršenje vlasti na lokalnom nivou, o delatnostima od javnog interesa, o radu ustanova i drugih subjekata koji se finansiraju iz budžeta opštine Priboj, o zbivanjima i događajima u javnom sektoru, zatim podsticanje raznovrsnosti medijskih sadržaja, slobode izražavanja ideja i mišljenja, slobodnog razvoja nezavisnih i profesionalnih medija, odnosno o svemu o čemu javnost ima opravdan interes da zna.

Tekst Javnog poziva za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2017. godini možete preuzeti ovde.
Obrazac 1.1 preuzmite ovde.
Obrazac 1.2 preuzmite ovde.