slideshow04

Završene 54. MOSI Pljevlja 2017. - Priboj treći u sveukupnom plasmanu

Ceremonijom svečane predaje zastave MOSI, narednom gradu domaćinu Priboju, završene su 54. MOSI Pljevlja 2017. Pre toga izvršena je ceremonija svečane dodele pehara pobednicima u ekipnim disciplinama i pehara za sveukupne pobednike.

Pljevlja su sa 1654 boda sveukupni pobednik Igara. Drugo mesto osvojila je ekipa Sokoca sa 809 bodova, a treći je bio Priboj 725 bodova. U muškoj konkurenciji Pljevlja su osvojila 1034 boda, druga je bila reprezentacija Bajine Bašte sa 591 bodom, a pehar za treće mesto otišao je u Požegu čiji su takmičari osvojili 536 bodova. Pljevlja su sa 620 bodova bila najbolja i u ženskoj konkurenciji, drugo mesto sa 426 bodova osvojio je Sokolac, a treće sa 328 bodova Prijepolje.

Pehar pobedničkoj ekipi uručio je Mirko Đačić, predsednik opštine Pljevlja, koji je obrćajući se gostima istakao da se nada su se gosti prijatno osećali u Pljevljima.

Nakon što su sportisti Priboja preuzeli zastavu MOSI Miomir Filipović, potpredsednik Stalnog komiteta MOSI iz Priboja, naglasio je da je ovaj grad spreman za domaćinstvo narednog susreta sportista tromeđe.

–Naravno da smo svesni da su nam Pljevlja dala veliki zadatak sa ovakvom organizacijom igara, ali Priboj je do sada šest puta organizovao Igre, imamo spremnu infrastrukturu i mislim da smo spremni da odgovorimo ovom izazovu koji su nam postavili Pljevljaci i organizujemo igre na još većem nivou, rekao je Filipović.

Osim trećeg mesta u sveukupnom plasmanu (13 medalja), Priboj je osvoji i tri medalje na "PARAMOSI", a najbolji sportista Igara bio je Pribojac Stjepan Bojanić. Priboj je dobio i pehar za najkompletniju ekipu.

Za vreme trajanja Igara, u petak 7. jula održana je i promocija opštine domaćina narednih, 55. MOSI u Priboju, za opštine učesnike i medije, gde su predstavljeni svi kapaciteti Priboja za organizovanje najvećeg sportskog takmičenja u regionu. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici opština učesnica, predstavnici medija, kao i predsednici opština Pljevlja i Priboj.

Na MOSI se ove godine takmičio rekordan broj gradova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Oko 2.400 sportista, trenera i sportskih radnika, iz 32 grada, takmičilo se pet dana na terenima u Pljevljima.

Izvor: mosipljevlja2017.com

54 mosi pljevlja

54 mosi prezentacija priboja