slideshow04

Održane 45. Limske večeri poezije

Od 13. do 15. decembra ove godine, održane su 45. po redu Limske večeri poezije u Priboju. Pobednica ovogodišnjih Limskih večeri poezije je Petra Vidaković Cvetković iz Beograda, koja je nagrađena štampanjem zbirke poezije, kompletom knjiga i novčanim iznosom.

Na konkurs 45. Limskih večeri poezije pristiglo je 48 ciklusa od po pet pesama iz 20 gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Žiri u satavu: dr prof Jasmina Ahmetagić, predsednik, članovi dr prof. Svetlana Kalezić-Radonjić i Bojana Stojanović-Rosić, odabrao je pet najboljih ciklusa za završno veče manifestacije.

U okviru programa koji je trajao tri dana, ljubitelji poezije upoznali su se bliže sa Enesom Halilovićem, u okviru večeri "Portret pesnika", dok se narednu veče sa svojom zbirkom poezije predstavio prošlogodišnji pobednik, Marko Jović. Učesnici manifestacije imali su prijem kod predsednika Opštine, a obišli su i Zavičajni muzej u Priboju.

Za sve finaliste nagrade je pripremio Službeni glasnik iz Beograda, a iste je uručio Petar V. Arbutina, direktor izdavačke delatnosti Službenog glasnika. Treću nagradu, koju je obezbedio Zavičajni muzej iz Priboja, komplet knjiga i novčani iznos dobila je Ivana Nešovanović iz Požege, dok je drugu nagradu obezbedila Gimnazija iz Priboja, takođe komplet knjiga i novčani iznos, a ista je pripala Zorani Šarčević iz Ivanjice. Za sve učesnike i publiku nagrada je bio i poetsko-muzički kabare „Cimet i vanila“ u izvođenju glumica JDP Vesne Stanković i Milice Janketić.

Organizator 45. Limskih večeri poezije je Dom kulture “Pivo Karamatijević” iz Priboja, a kao i do sada pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Opština Priboj.

45 limske veceri poezije