slideshow04

U susret 55. MOSI "Priboj 2018": Direktor Atletskog saveza Slobodan Branković posetio Priboj

Priboj će sledeće godine biti domaćin 55. MOSI "Priboj 2018" i tako će kao grad sa najviše uspeha na ovom sportskom nadmetanju, po sedmi put ugostiti sportiste sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH. Prve pripreme i dogovori su u toku, a tim povodom u Priboju je u petak 22. decembra boravio novi direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković.

Tema sastanka sa predsednikom Opštine bila je atletika i atletska infrastruktura u Priboju, koji posle atletskih šampiona, dobija konačno i svoje mesto na regionalnoj atletskoj mapi, izgradnjom svima neophodne atletske staze.

Direktor Atletskog saveza Srbije rekao je da je pohvalno što je lokalna samouprava stavila atletsku infrastrukturu kao prioritet, imajući u vidu talenat dece sa ovog podneblja, rezultate sportista i ljubav rekreativaca ka kraljici sporta. Stvoriće se i realni uslovi za omasovljenje ovog sporta ali i adekvatna sportska infrastruktura pred MOSI 2018, rekao je Branković. On je obećao pomoć Atletskog saveza Srbije u organizaciji, ali i atletskoj opremi i rekvizitima, čiji će jedan deo ostati u Priboju i nakon završetka igara.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, zahvalio se na podršci Atletskog saveza, koja će biti najpotrebnija u delu organizacije, ali i izrazio sigurnost u to, da će Priboj biti dobar domaćin 2018. godine. Rvović je kazao da imajući u vidu to da Opština već poseduje idejni projekat, već u januaru sledeće godine ući će se u tendersku proceduru, a sa radovima čim to omoguće vremenski uslovi. Projekat je vrednosti 50 miliona dinara a pomoć lokalnoj samoupravi daće i resorno Ministarstvo, rekao je on.

Izgradnjom atletske staze, osim za MOSI 2018.godine, Priboj će dobiti svoje mesto na regionalnoj atletskoj mapi, a samim tim i mogućnost organizovanja takmičenja višeg ranga u ovom sportu. Osim toga, atetska staza u gradu, biće na korist svim sportistima i rekreativcima, stvarajući tako realne i bolje šanse za uspeh sadašnjim i budućim šampionima.

slobodan brankovic