slideshow04

Počela adaptacija i rekonstrukcija grejne mreže u Stomatološkoj ambulanti

U objektu Stomatološke ambulante u Starom Priboju počeli su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji grejne mreže. Radovi se finansiraju sredstvima koja su Domu zdravlja Priboj odobrena od resornog ministarstva po konkursu, a isti će trajati 10 dana.

Ukupna vrednost radova je 658.908.00 din sa PDV, a izvodi ih firma ,,ENERGOSTATUS" doo iz Beograda koja je izabrana na tenderu. Rekonstrukcija grejne mreže doprineće poboljšanju ambijenta rada zaposlenih, jer će posao obavljati u zagrejanim prostorijama-ordinacijama, a i pacijentima bi u zagrejanim čekaonicama bilo prijatnije.

Inače ovaj objekat je i najstariji objekat u kome se pružaju zdravstvene usluge, a sagrađen je 50-tih godina prošlog veka. Godine 1989. je izvršena rekonstrukcija objekta i postavljena grejna mreža na daljinsko grejanje preko kotlarnice osnovne škole koja se nalazi u blizini. Međutim, kotlarnica nije imala dovoljne kapacitete za ovaj vid grejanja, tako da je ambulanta 1994.god isključena sa sistema. Od tada grejanje prostorija je vršeno preko TA peći, a čekaonica putem kalorifera. Ovakav način grejanja nije pogodan ni sa stanovišta zaposlenih ni pacijenata, a ne opravdava ni energetsku efikasnost.

Rekonstrukcija grejne mreže sa sopstvenim kotlom za električno grejanje će poboljšati uslove za rad i pružanje primarne zdravstvene zaštite, koja će biti kvalitetnija, jer će poboljšati ambijent rada zaposlenih koji pružaju usluge građanima i boravak građana u Domu zdravlja. Realizacija ovog projekta u krajnjoj meri doprineće poboljšanju zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Priboj.

zubna ambulanta