slideshow04

Održana 32. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 32. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, prvo u ovoj godini.

Donošenje Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi Priboj, odloženo je za neko od narednih zasedanja, imajući u vidu da do ove sednice još uvek nije dostavljeno mišljenje Odbora opštinske organizacije Sindikata Opštinske uprave, koje je inače propisano zakonom da se dostavlja uz ovaj akt.

Nakon razmatranja predloga Komisije za raspodelu sredstava u sportu i kategorizaciju sportskih organizacija, predlog je povučen na doradu i biće ponovo razmatran na nekom od narednih zasedanja.

Danas su utvrđena nova nova rešenja Opštinskog veća na ime pomoći građanima, a radi se o nerealizovanim rešenjima iz 2017. godine, iz razloga što su ova sredstva Odlukom o budžetu opštine Priboj za 2018. godinu planirana kroz redovan program socijalne zaštite.

Članovi Opštinskog veća danas su razmatrali stanje u JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja. Imajući u vidu stanje u JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, kao i u JKP „Usluga“, potrebu dosledne primene Zakona o budžetskom sistemu, kao i potrebu izvršavanja zakonskih obaveza urednog, permanentnog i kvalitetnog pružanja komunalnih usluga korisnicima usluga, Opštinsko veće opštine Priboj, na današnjoj sednici, dalo je preporuku da se pokrene postupak pripajanja Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“, sve sa ciljem unapređenja obavljanja komunalnih delatnosti.

Pre održavanja 32. zasedanja, članovi Opštinskog veća posetili su Slobodnu zonu Priboj, gde su se održale skupštine Slobodne zone i Industrijskih parkova, obzirom da je Opštinsko veće kao organ, Skupština oba privredna društva. Nakon toga obišli su rekonstruisanu upravnu zgradu i pogone investitora koji već uspešno posluju u zoni.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

vece u slobodnoj zoni 1

vece u slobodnoj zoni 2