banner telefoni naslovna

Dogovorena podrška opštini Priboj u rešavanju problema u okviru zaštite životne sredine

Danas je delegacija Opštine Priboj koju su činili predsednik Opštine Lazar Rvović, predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović i direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, Zdravko Pešut, boravila u radnoj poseti Ministarstvu zaštite životne sredine. Delegacija se tom prilikom sastala sa resornim ministrom Goranom Trivanom i njegovim saradnicima.

Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za opštinu Priboj, prvenstveno u domenu zaštite životne sredine i problema sa kojima se lokalna samouprava u Priboju susreće. Izražena je puna podrška i spremnost ministra Trivana za rešavanje pitanja Regionalne sanitarne deponije Banjica, otpadnih voda, lokalnog vodovoda, kao i pitanja plasmana FAP-ovih vozila u kominalnim subjektima na nivou lokalnih samouprava. Takođe, dogovorena je podrška Ministarstva za projektne aktivnosti izrade i uređenja zelenih površina, što je od vitalnog interesa za životnu sredinu treitorije opštine Priboj. Ministar Goran Trivan je izrazio zadovoljstvo povodom inicijative Opštine Priboj u vezi vitalnog projekta Regionalne sanitarne deponije Banjica.

Dogovoren je nastavak saradnje na nivou direktora komunalnih subjekata i predstavnika Ministarstva, a u cilju što skorijeg rešavanja aktuelnih problema iz domena zaštite životne sredine.

ministarstvo zzs trivan 1

ministarstvo zzs trivan 2