slideshow04

59. Međunarodna "Trka kroz Srbiju" opet u Priboju

Nakon što je opština Priboj 2016. godine bila domaćin učesnicima biciklističke "Trke kroz Srbiju", poverenje koje je Priboj opravdao biće opet ukazano sledeće godine, kada će 59. po redu biciklistička trka proći opet kroz Priboj. Tako je odlučeno na sastanku čelnika Biciklističkog saveza Srbije sa rukovodstvom opštine Priboj u utorak, 6. novembra.

Kako su rekli organizatori trke, Priboj ima sve ono što oni žele da prikažu učesnicima trke, a to su prirodni ambijent i dobri uslovi.

"Ono što je posebno važno, trka se dešava u godini koja je predolimpijska, gde ćemo imati izuzetno veliki zahtev stranih ekipa za dolazak na trku, jer je trka u Evropa turu i bodovi direktno utiču na plasman nacija za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.", rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

Stazu trke koncipiraće naš četvorostruki prvak države Ivan Stević, dodao je Banović, koji veruje da će Stević napraviti pravi izbor, dok će se opština Priboj pobrinuti da učesnicima pokaže sve ono što je posebno lepo i zaslužuje pažnju.

Šef kabineta predsednika opštine Priboj, Vuk Luković, zahvalio se na ukazanom poverenju, rekavši da je ova trka za Priboj posebna čast.

"Ovo je prilika da se vratimo na turističku mapu naše države, iskreno se nadam da ćemo biti dobri domaćini.", rekao je on.

Trka kroz Srbiju (francuski: Tour de Serbie) biciklistička je etapna trka po Srbiji. Vozi se u junu i spada u drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije, a ista je svojevrsna kako sportska, tako i turistička atrakcija.

59 biciklisticka trka kroz srbiju