slideshow04

Pribojka Vernesa Berbo održala koncert u Ambasadi Nemačke u Beogradu

U Ambasadi Nemačke, svoj koncert održala je glumica, scenarista i veliki zabavljač, Pribojka Vernesa Berbo. Koncert je bio povod i za priču o životu, emigraciji, fenomenu rata i zločina, koje ona inače obrađuje u pozorišnim predstavama, ali i za posetu Pribojaca ovom nesvakidašnjem događaju u jednoj ambasadi.

Koncert je bio angažovan povodom stupanja na dužnost novog ambasadora Nemačke u Srbiji, Tomasa Šiba. Vernesa je potekla iz Priboja, a sada je veoma angažovana i poznata glumica u Nemačkoj. Trenutno je angažovana u pozorištu „Maksim Gorki“ u Berlinu i „Thalia Theatru“ u Hamburgu.

Rodila se i odrastala u Priboju, gde je počela da se bavi glumom. Pozorišnu akademiju završila je u Sarajevu, iz kog je za vreme opsade, tokom rata u Bosni, otišla u Berlin. Ostvarila je zapažene uloge i na filmu, peva u muzičkoj grupi „Vernesa B.& Balkan Boys“, povremeno piše, ali je najprisutnija u angažovanom teatru, u predstavama koje se bave razotkrivanjem mehanizma i uslova ratnih zločina, doživljajima žrtve, profilima počinilaca.

Koncertu su prisustvovale mnoge javne ličnosti, među kojima se izdvaja i operska diva Jadranka Jovanović, a podrška je stigla i u prisustvu Pribojaca, u čije ime je na koncertu bio član Opštinskog veća opštine Priboj, Miralem Gogalić.

Foto: www.ibalkan.net

nemacka ambasada vernesa berbo