slideshow04

Одобрено финансирање пројекта "Малина воће које чува село"

Европски ПРОГРЕС одобрио је финансирање пројекта "Малина воће које чува село", који је резултат заједничке сарадње невладиних организација са локалним самоуправама у Прибоју и Новој Вароши.

Носилац пројекта чија је укупна вредност 3.462.800,00 динара је удружење произвођача јагодичастог воћа из Нове Вароши "Златни брег", док су партнери на пројекту општине Прибој и Нова Варош, као и удружење жена "Сачувајмо село" из Прибоја. Европски ПРОГРЕС ће финансирати 79,78%, док ће општине Прибој и Нова Варош учествовати у пројекту са по 10,11% средстава.

Пројекат има за циљ стварање одрживих решења за доступност, дистрибуцију и пружање јавних средстава маргинализованим групама становништва у Новој Вароши и Прибоју кроз производњу малина и садног материјала на циљаним подручјима у Прибоју и Новој Вароши. Пројекат ће обухватити 20 жена из Прибоја и 20 жена из Нове Вароши.

У оквиру првог позива Фонда за учешће грађана, одобрено је 20 пројеката на југу и југозападу Србије, а уручено је 15 уговора о додели бесповратних средстава. Преосталих пет, међу којима је и пројекат "Малина воће које чува село" очекују потписивање уговора у наредном периоду.

evropski progres logo veliki
evropski progres logo