slideshow04

Предузетници потписали уговоре о бесповратним средствима са Фондом за развој и Општином Прибој

Данас је у кабинету председника општине Прибој, одржано свечано потписивање уговора 17 предузетника са Фондом за развој општине Прибој и Општином Прибој о бесповратним средствима за отварање нових радних места и куповину нове опреме.

Завршетком последњег Конкурса Фонда за развој омогућено је отварање 96 нових радних места у општини Прибој у приватном сектору. Протекле године донета је одлука о ангажовању 9.000.000,00 динара на име расподеле новчаних средстава за инвестиције и набавку основних средстава - развоја предузетништва вишег нивоа запошљавања и самозапошљавања, тако да су све пријаве са уредном документацијом прихваћене, њих 60. Првих 14 предуетника потписали су уговоре крајем децембра 2014. године.
Констатујући да је данас изузетно тешко опстајати у приватном послу, председник општине Прибој Лазар Рвовић, рекао је да је ово заправо прерасподела новца који се од приватних предузетника слио у касу локалне самоуправе, али и да могу очекивати и у будућности овакве видове подршке и стимулације.
"Суштински је битно да се запосли бар један човек. Надам се да ћемо у будућности бити у прилици да вам изађемо у сусрет са много већим средствима.", рекао је Рвовић.
На свечаном потписивању уговора, акценат је дат и међусобној сарадњи предузетника и активирању у раду Општег удружења предузетника, којем локална самоуправа даје несебичну подршку.
Председник Фонда за развој општине Прибој, Гаврило Бујишић је подсетио да се у оквиру овог последњег позива запослило 96 људи, а укупно за две године 150 људи, што није мали број обзиром на величину наше општине, буџета али и стопе незапослености. У наредном периоду очекује се потписивање уговора са преосталим предузетницима који су у оквиру овог позива добили бесповратна средства.
С.М.

potpisivanje-ugovora-fond-za-razvoj-mart15