slideshow04

Одржана 62. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 62. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме је усвојен ребаланс буџета али и извештаји о раду јавних установа за прошлу годину, као и извештај о раду Фонда за развој општине Прибој. Већници су данас утврдили и Програм о коришћењу средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у општини Прибој за 2015. годину.

Заседање је отворио председник општине Прибој Лазар Рвовић, који је у уводном излагању истакао суштину измена које су обухваћене овим ребалансом. "Суштина су обавезе и реализација активности које ми као локална самоуправа спроводимо, у циљу стварања бољих услова за инвестирање потенцијалном стратешком партнеру за ФАП.", рекао је он. Председник Општине је истакао да Прибој, као локална самоуправа чини све што се од стране Владе захтева и то у рекордним роковима, како би се што пре постигао ефекат повољне климе за улагање. Део новца који је намењен топлани на биомасу, биће преусмерен за рад два друштва са ограниченом одговорношћу, а део и у друге сврхе.

Седници Општинског већа је присуствовала и Рада Милинковић, руководилац Одељења за друштвене делатности, финансије и буџет. Она је подсетила да ће део средстава бити преусмерен и на опремање стана за боравак незбринуте деце, док се три милиона издвајају и на финансирање унапређења безбедности у саобраћају.

Након усвојених измена и допуна Одлуке о буџету општине Прибој за 2015. годину, размотрени су и усвојени извештаји о раду за протеклу годину Градске библиотеке Прибој, Дома културе "Пиво Караматијевић", Установе за физичку културу "Спортски центар", Центра за социјални рад, Завичајног музеја, Туристичке организације Прибој и Фонда за развој општине Прибој. Извештаји су прослеђени даље у скупштинску процедуру.

Данас је размотрен Програм о коришћењу средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима у општини Прибој за 2015.годину. Програм је сачињен као предлог Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Прибој, који непрекидно прати стање безбедности саобраћаја на путевима и на основу тога покреће иницијативе за предузимање одређених мера и активности у циљу унапређења безбедности саобраћаја на путевима. Обзиром да се ради о веома озбиљној тематици, председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима општине Прибој Драго Дробњаковић, подсетио је да ће средства бити искоришћена за унапређење, а не одржавање постојеће саобраћајне инфраструктуре. Акценат ће бити стављен на опасна места, првенствено по децу, док је планом предвиђено и унапређење саовраћајног васпитања и школовања.

Дневни ред седнице можете погледати овде. 53-sednica-opstinskog-veca